vragen over het leven op de campus

HET CAMPUSCONTRACT

Wat is een Campuscontract?

Een campuscontract is een huurovereenkomst die geldt voor woonruimte bedoeld voor studenten. In dit contract is opgenomen dat je de woonruimte alleen kunt huren als je student bent. Wij controleren minstens 2 keer per jaar of je daadwerkelijk nog student bent.

Als je niet kunt aantonen dat je student bent, mag Campus Diemen Zuid volgens de wet de huurovereenkomst opzeggen. Voorwaarde is dat Campus Diemen Zuid de woning daarna opnieuw aan een andere student verhuurt. Je hebt na  beëindiging van je studie, of anderszins bent gestopt met studeren, 3 maanden de tijd om een andere woning te zoeken.

Welke documenten moet ik meenemen voor het tekenen van een Campuscontract?

Bij het tekenen van  jouw  contract moet je de volgende documenten meenemen:

  • Een geldig legitimatiebewijs (voor buitenlandse studenten tevens de verblijfsvergunning)
  • Een bewijs van inschrijving aan jouw onderwijsinstelling
  • Je betaalpas voor het betalen van de administratiekosten en de waarborgsom à tweemaal de huur

Let op: uit veiligheidsoverwegingen accepteren wij uitsluitend betalingen per pin.

Wat is de duur van het campuscontract?

Je tekent een contract voor 12 maanden, hierna is het contract maandelijks opzegbaar.

Kan ik voor een half jaar huren?

Nee. Bij Campus Diemen Zuid sluiten wij Campuscontracten af van 12 maanden. Het is dus niet mogelijk om voor een kortere periode dan 12 maanden een Campuscontract af te sluiten.

Wie mogen een appartement huren op Campus Diemen Zuid?

Om op Campus Diemen Zuid te mogen wonen is het een vereiste dat je als student staat ingeschreven bij een onderwijsinstelling. Dit betekent een voltijd (minstens 19 uur) inschrijving voor een hbo-, of universitaire opleiding. Tevens biedt Campus Diemen Zuid promovendi en postdoc studenten de mogelijkheid een appartement te huren. MBO studenten komen niet in aanmerking voor een woning.

Wat is een geldig studiebewijs?

  • een verklaring van je onderwijsinstelling dat je bent ingeschreven voor het lopende studiejaar
  • een collegekaart van je onderwijsinstelling mét vermelding van geldigheid in het lopende studiejaar
  • een bewijs van inschrijving van je onderwijsinstelling voor het lopende studiejaar

Ook in de volgende gevallen kun je een appartement huren op Campus Diemen Zuid:

  • Je wacht op een co-schap plaats en laat hier bewijs van zien
  • Je hebt een aio of oio- aanstelling en je toont je arbeidscontract en meest recente loonstrook
  • Je bent om medische redenen tijdelijk gestopt met studeren en laat ons hiervan een verklaring van de studentendecaan zien.

Ik studeer niet (meer) in Amsterdam, maar wel aan een opleiding ergens anders in Nederland. Mag ik een appartement huren op Campus Diemen Zuid?

Als je kunt aantonen dat je student bent, ongeacht de locatie van de onderwijsinstelling, kan je een appartement huren op Campus Diemen Zuid.

Ik heb (nog) geen studiebewijs ontvangen. Wat nu?

Neem contact op met de administratie van jouw onderwijsinstelling en vraag naar een verklaring dat je bent ingeschreven. Met deze verklaring kun je aantonen dat je student bent.

Gebruik van het appartement

Heb ik een eigen brievenbus?

Op Campus Diemen Zuid heeft elke bewoner een zelfstandig appartement. Dat betekent dat jij je eigen postadres hebt en dus ook jouw eigen brievenbus. In de entrees van de gebouwen bevinden zich de brievenbussen.

Is het mogelijk om met meerdere mensen in 1 appartement te gaan wonen?

De appartementen op Campus Diemen Zuid van 27 m² zijn geschikt voor bewoning door 1 persoon. De appartementen vanaf 40 m² zijn geschikt voor bewoning door 2 personen.

Ik wil in mijn appartement een vaatwasser aansluiten, mag dat?

Het installeren van een vaatwasser in jouw appartement is niet toegestaan.

Wat is de Campus Tag?

Op Campus Diemen Zuid wordt gewerkt met een Campus Tag ipv met een ouderwetse sleutel. Dit is een elektronische sleutel die je toegang geeft tot je eigen gebouw, de fietsenstalling, de wasserette, de studiezaal, het parkeerterrein en uiteraard jouw eigen appartement. Op de Campus Tag komen geen uiterlijke kenmerken zodat derden niet kunnen zien bij welke woning deze Campus Tag hoort.

Mag ik roken in mijn appartement?

Op Campus Diemen Zuid is het niet toegestaan om overal te roken. Binnen de gebouwen is het alleen toegestaan om in jouw eigen appartement te roken. In alle gemeenschappelijke ruimtes is roken niet toegestaan. Uiteraard mag er buiten, op het campusterrein, wel gerookt worden.

Ik wil een eigen wasmachine aansluiten, mag dat?

Het installeren van een wasmachine in jouw appartement is niet toegestaan. Wanneer je gebruik wil maken van een wasmachine kun je terecht bij de wasserette op de campus.

Waar kan ik parkeren?

Wij adviseren om als bewoner van de Campus gebruik te maken van de direct naast de Campus gelegen openbaar vervoer mogelijkheden (trein, metro, bus). Ben je toch in het bezit van een auto dan heb je de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten voor ons parkeerterrein aan de Wisselwerking 2-6 te Diemen (op 300m van de Campus gelegen). Bezoekers kunnen m.b.v. de blauwe parkeerschijf parkeren aan de Dalsteindreef (blauwe zone, max 2u) of middels Parkbee op het parkeerterrein aan de Wisselwerking (via Parkmobile of Parkline app). Het is niet mogelijk om via de gemeente een parkeervergunning aan te vragen.

FINANCIEEL

Moet er een ouder/verzorger garant staan voor mijn huur?

Nee. Je bent als enige verantwoordelijk voor de betaling van je huur en servicekosten.

Moet ik een waarborgsom betalen?

Wanneer jij je huurcontract komt tekenen betaal je naast de inschrijfkosten, tweemaal de huur aan waarborgsom.

Wanneer krijg ik een afrekening van de servicekosten?

Binnen 6 maanden na het einde van een kalenderjaar ontvang je een afrekening van jouw servicekosten.

Krijg ik huurtoeslag?

Op Campus Diemen Zuid gaat het om zelfstandige appartementen. Mogelijk kom je in aanmerking voor huurtoeslag. Of dat het geval is hangt onder meer af van je leeftijd en inkomen. Voor meer informatie over huurtoeslag kan je de volgende website raadplegen: www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen/.